Startpunt voor oma's op internet. Voor informatie, ontspanning en interactie. Met onderwerpen voor de actieve, trotse oma van nu.
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Huidverzorging
Ga terug naar het begin van de special over afslanken.
Ga naar de special over verstandig zonnen.
Ga naar de special over gezondheid op vakantie.
Ga naar de special over natuurlijke remedies.
 
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar 'Tips en Trucs'.
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.
 
 

Broodwisseldieet | Twee kilo per week afvallen is haalbaar

Het broodwisseldieet is terug. Het Voorlichtingsbureau Brood heeft een nieuwe consumentenfolder gemaakt waarin het befaamde Broodwisseldieet opnieuw onder de aandacht wordt gebracht. Afvallen met brood is gemakkelijk, goedkoop, goed vol te houden en het werkt direct. Twee kilo kwijtraken per week is haalbaar.

Afvallen met brood

Brood is echt wat u noemt een basisproduct. Lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Niet voor niets beveelt het Voedingscentrum aan veel brood te eten: 5 tot 7 sneetjes per dag voor volwassenen. Maar als het gaat over de slanke lijn, komt brood er niet altijd even goed af. Veel mensen denken dat brood een dikmaker is. Het tegendeel is echter waar. Brood heeft juist de perfecte eigenschappen om overgewicht te helpen voorkomen en tegen te gaan. Brood is namelijk rijk aan vezels en voedingsstoffen, terwijl het maar weinig vet bevat. De nieuwe folder 'Met brood in balans' geeft aan waarom brood een perfect product is om mee af te vallen.

Het principe

Het broodwisseldieet is een heel gemakkelijke manier om snel wat kilo's kwijt te raken. Het principe is heel simpel. De ene dag eet u alleen maar brood, het liefst de donkere broodsoorten zoals volkoren en meergranen. De andere dag eet u 'normaal' en gevarieerd. De 'gewone' dagen en de brooddagen wisselt u af. Op die manier eet u gemiddeld gedurende een week veel minder en valt u af, wel tot 2 kilo per week.

Conclusie

Het Broodwisseldieet is geen nieuwe dieethype. Het is een dieet dat zijn succes al ruimschoots bewezen heeft. In de jaren tachtig is het ontwikkeld. Ruim een miljoen mensen hebben sindsdien het dieet gevolgd en velen met goed resultaat. Onderzoek toont aan dat het volgen van dit dieet gedurende 6 weken leidt tot gewichtsverlies zonder dat er tekorten aan vitamines en mineralen optreden. Het Broodwisseldieet is succesvol omdat het zo gemakkelijk is: geen ingewikkelde menu's, geen aparte producten en geen punten of calorieën tellen. Het is gewoon een kwestie van om de dag alleen brood eten, wat het dieet ook nog eens goedkoop maakt. Brood eten is immers niet duur. En tenslotte is het dieet heel goed vol te houden omdat u om de andere dag 'gewoon' mag eten.
Meer dieetsoorten
Voor nog meer beschrijvingen van verschillende dieeten kijkt u bij Afslanken »
« Vorige pagina 

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright