Startpunt voor oma's op internet. Voor informatie, ontspanning en interactie. Met onderwerpen voor de actieve, trotse oma van nu.
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Huidverzorging
Ga naar de special over afslanken.
Ga naar de special over verstandig zonnen.
Ga naar de special over gezondheid op vakantie.
Ga naar de special over natuurlijke remedies.
 
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar 'Tips en Trucs'.
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.
 
 
Pilates

Pilates. Een nieuw 'toverwoord' doet de ronde in Nederland. En terecht. Want mits met beleid opgebouwd en in alle rust en regelmaat beoefend, kunt u er verbluffende resultaten mee bereiken voor lichaam en geest. VoorOma vertelt u meer.

Joseph Pilates :

De Pilates-methode is genoemd naar de duitser Joseph Pilates die leefde van 1880 tot 1967. Deze man heeft zich van kinds af aan bezig gehouden met gezondheid, welzijn en het verenigen van lichaam en geest.

Wat is Pilates? :

Pilates is een bewegingsmethode, ontworpen om het lichaam in evenwicht te brengen. Joseph Pilates noemde zijn methode 'The Art of Contrology' - de kunst van het beheersen.
Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een oefenmat en in een speciale volgorde, of op speciale apparaten. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met beheersing en controle, en dus met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit uw kern/centrum en dat alles met vloeiende, rustige bewegingen.

Wat levert Pilates op? :

Pilates levert u tientallen resultaten op als u met regelmaat en precisie oefent.
Zo verkrijgt u een verhoogde longcapaciteit en een betere bloedcirculatie door een diepe ademhaling.
Uw spierkracht en flexibiliteit worden verbeterd, vooral die van uw rompspieren.
Uw wervelkolom wordt soepeler en kan meer aan.
Rondom uw bekken wordt alles veel stabieler.
Uw coördinatie van spieren en geest verbeterd.
Uw botten worden steviger en uw gewrichten soepeler.
Kortom, uw lichaam koomt in evenwicht, uw houding wordt verbeterd, zo ook uw lichaamsbewustzijn en bewegingstechniek.

De verschillende invullingen :

Joseph Pilates gaf zelf geen officiële opleidingen. Hij had door de jaren heen een beperkt aantal klanten die later zijn volgelingen werden. Zij waren allemaal afzonderlijk naar hem toegekomen met allerlei klachten. Hij is met hen individueel gaan trainen met inachtneming van hunu beperkingen en doelen.
Toen Joseph Pilates in 1967 overleed, begonnen deze mensen de bewegingsleer door te geven aan anderen. Ieder deed dit op een iets andere manier omdat zij allemaal door Pilates zelf getraind waren voor hun specifieke klachten. Zodoende vertoonde Joseph's leer vlak na zijn dood al kleine verschillen, afhankelijk wie het instrueerde. En deze verschillen hebben zich in de loop der jaren doorgezet. De verschillen zitten in de nuances : de één legt net iets meer nadruk op ademhaling, de ander weer wat meer op de rug, enzovoort. Wat overeind is gebleven in alle verschillende vormen is de hoofdlijn van Pilates zelf.

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright