VoorOma.nl | Kalkaanslag verwijderen
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en trucs
Huishoudtips
Vlekkengids
Schoonmaaktips
Verkoudheid en griep
 
Koopjeshoek
 
 

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag verwijderen hoeft niet lastig te zijn. VoorOma heeft her en der schoonmaaktips en trucs voor u verzameld.

Tips :

Kalkaanslag verwijderen uit een waterkoker of fluitketel doet u door er 3 dl azijn in te gieten en dit aan de kook te brengen.
Goed ventileren want azijndampen zijn schadelijk! Goed naspoelen.
Kalkaanslag verwijderen uit een waterkoker doet u door deze voor ruim de helft met water te vullen en er een Steradenttablet in te doen. Paar minuten doorkoken en daarna goed naspoelen.

Kalkaanslag verwijderen in de badkamer, douche en wasbak gaat makkelijk met azijn in een oude spuitfles. Verwarm azijn en vul de spuitfles er mee. Spuit de badkamertegels, douchebak, wanden en deur van de douchecabine en de wasbak(ken) er mee in en laat dit 10 tot 15 minuten intrekken. De kalkaanslag verwijderen met een sponsje. Zo nodig herhalen. Goed ventileren!

Kalkaanslag verwijderen van uw kranen doet u door in azijn gedrenkt keukenpapier om de kraanhals te leggen. Laten inwerken en naspoelen met water. Is de aanslag niet verdwenen? Breng dan 1 dl witte azijn met 1 dl water aan de kook. Als dit mengsel kookt, los er dan een snufje zout in op. Als het zout is opgelost giet u de vloeistof op keukenpapier en wikkelt dit om de kraan. Een paar uur laten inwerken en na verwijderen goed droogwrijven.
Kalkaanslag voorkomt u door altijd goed na te drogen. Ook kunt u kalkgevoelige oppervlakten insmeren met glansspoelmiddel, hierdoor hecht de kalk minder snel.
Uw strijkijzer ontkalken doet u door het waterreservoir voor de ene helft te vullen met water en voor de andere helft met witte azijn. Een paar minuten laten stomen, dan de stekker eruit en één uur laten staan. Leeggieten en omspoelen. Hierna het ijzer weer warm laten worden en in de stoomstand eerst over een oude lap halen voordat u het op uw goede goed gebruikt.
Belangrijk :
De tips en trucs voor kalkaanslag verwijderen op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.
Uw tips :
Stuur ook uw tips!
Email tips kalkaanslag verwijderen »

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright