VoorOma.nl
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar de hoofdpagina van 'Tips en trucs'.
Ga naar de Huishoudtips.
Ga terug naar het begin van de Vlekkengids.
Schoonmaaktips
Ga naar de tips tegen verkoudheid en griep.
Kampeertips
 
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.
 
 

Verfvlekken

Verfvlekken verwijderen. VoorOma heeft her en der tips en trucs voor u verzameld voor het verwijderen van deze vlekken.

Vlekken verf verwijderen :

Voor alle verfvlekken geldt: deppen, niet wrijven.
Vlekken van verf op waterbasis maakt u nat en dept u in met huishoudzeep (zeep van Dove werkt erg goed) of met ossengalzeep. Vervolgens wast u de stof volgens de wasvoorschiften.
Voor vlekken van verf op oliebasis (lakverf) gebruikt u vóór het wassen terpentijnolie die u ook voor het verwijderen van lakverf kunt gebruiken.
Voor vlekken van acrylverf vermengt spiritus met een paar druppels ammonia en dept u de vlek vóór het wassen.
Leg de vlek op een droge en absorberende ondergrond zoals bijvoorbeeld keukenpapier. Drenk een schone witte katoenen lap in wasbenzine of terpentine en dep de vlek eruit in het keukenpapier. Deppen, zeker niet wrijven. Keukenpapier regelmatig vervangen.
Verfvlekken op baksteen smeert u in met een verfafbijtmiddel en laat dat goed intrekken (lees de gebruiksaanwijzing van het afbijtmiddel). Borstel de vlek vervolgens weg met een staalborstel.
Verfvlekken in vloerbedekking kunt u verwijderen met ovenreiniger. Wel altijd even op een onzichtbaar plekje uitproberen.
Oude en hard geworden verfvlekken smeert u in met wat olie of boter. Na een uurtje haalt u de vlek weg met verwarmde blanke terpentine. Goed naspoelen en aangetaste oppervlakken eventueel opnieuw in de was zetten.
Belangrijk :
De tips en trucs op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.
Vlekkengids :
Zie nog 1001 tips voor het verwijderen van vlekken in VoorOma's Vlekkengids »

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright