VoorOma.nl | Babymeubels babymeubeltjes kopen
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Ik word oma worden
Omgaan met kleinkinderen
Ga naar de kinderspelletjes.
Ga naar 'Logeren'.
 
Hobbyhoek
Tips en trucs
Koopjeshoek

 

Babymeubels kopen | Babymeubeltjes opknappen

Oma's en opa's kopen vaak een deel van de babymeubels of gaan druk aan de slag met babymeubeltjes opknappen. Voor u helemaal los gaat heeft Martine de Vente nog een paar tips bij het kopen of opknappen van babymeubeltjes.

Tweedehands | Voordelig meubeltjes cadeau doen

Dat wiegje of bedje op zolder waar uw eigen kinderen nog in hebben gelegen, vráágt er natuurlijk om beslapen te worden door uw eerste kleinkind. Zo maakt u een tweedehands wieg of bedje weer klaar voor gebruik.
Ook wie destijds haar spulletjes heeft weggedaan, kan op internet terecht voor een tweedehands commode of bedje. Met een nieuw stofje en likje verf heeft u een origineel en voordelig cadeau voor de aanstaande ouders. Zorg wel dat de babymeubeltjes voldoen aan de veiligheidseisen van tegenwoordig. Kijk voor veiligheidstips over babymeultjes op de website van Consument en Veiligheid »

Wiegje opknappen

Met een leuk stofje maakt u aeen ouderwetse wieg weer een helemaal eigentijds babymeubeltje. Let er bij het kiezen van de stof goed op, dat deze een 'open' structuur heeft. Mocht de baby tegen de wand van de wieg aanrollen, moet hij wel kunnen doorademen. Kinderen onder de twee jaar lopen onder een dekbedje de kans te stikken. Maak dus liever bijpassende katoenen lakentjes.
Gooi het oude matrasje uit de wieg weg en koop een nieuw. Schuimrubber is namelijk niet eeuwig houdbaar, zeker als de matras in de jaren zeventig voor het laatst is gebruikt.

Ledikantje

De Stichting Consument en Veiligheid heeft in het kader van de campagne Veilig Slapen een aantal richtlijnen opgesteld voor het ontwerp en gebruik van babymeubels, waaronder ledikantjes.
Eén daarvan is dat de afstand tussen de spijlen tussen de 4,5 en 6,5 centimeter moet zijn. Verder is een bedje minimaal 120 centimeter lang en zestig breed en moet de bodem uit geperforeerde hardboardplaat of latten bestaan. Dit vanwege de ventilatie.
Kijk voor meer veiligheidstips over babymeuls op de
website van Consument en Veiligheid »

Babymeubels verven

Een commode, bedje of wiegje ziet er weer als nieuw uit met een likje verf. Let goed op de samenstelling van de verf als u aan de slag gaat. Daar mogen geen chroom, lood of andere zware metalen in voorkomen. Zeker als uw kleinkind wat groter is en zijn tanden zet in de verflaag, kan hij deze binnenkrijgen. Het beste is verf te gebruiken zonder organische oplosmiddelen, zogenaamde watergedragen of acrylverf.
Om te voorkomen dat de baby aan verf gaat knabbelen, verf in hele dunne laagjes. Dus: liever drie keer overschilderen dan één dikke laag aanbrengen. En laat de verf minimaal een week goed drogen en uitharden, om te voorkomen dat de baby de verfdamp inademt. Maak van het opknappen van de babymeubels dus geen haastklus.

Overleg

Overleg met de kinderen over kleurgebruik en dessin van de babymeubeltjes. U bent niet de eerste oma of opa met een andere smaak dan haar dochter. Kijk samen in de babybladen voor inspiratie.

Verdere opknaptips

Haal de oude knoppen van de laden van de commode en vervang ze door nieuwe. Veel kinderwinkels maar bijvoorbeeld ook IKEA heeft hele leuke te koop. Babymeubels zien er in een handomdraai anders uit.
Speur de zolder af naar spullen uit de tijd dat u zelf kinderen kreeg. Vooral spullen uit de seventies doen het weer heel erg goed: psychedelische gordijnen, een rotan stoel of een vaaslamp. Deze doen het goed bij de ander babymeubeltjes.
Lees ook
VoorOma's pagina over Kinderwagen - Wandelwagen kopen »
Uw tips
Hebt u tips bij de aankoop of het opknappen van babymeubeltjes?
Stuur ze gerust in!
Tips babymeubels »
« Vorige pagina  

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright