VoorOma.nl |BEvalling verhalen oma en opa
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Ik word oma worden
Omgaan met kleinkinderen
Ga naar de kinderspelletjes.
Ga naar 'Logeren'.
 
Hobbyhoek
Tips en trucs
Koopjeshoek
 

Bevallingsverhalen | Was u erbij?

Veel aanstaande moeders hebben niet alleen hun partner, maar vaak ook anderen aan hun kraambed. Hun eigen moeder bijvoorbeeld. Twee oma's en een opa vertellen hoe het was om bij de bevalling van hun kleinkind te zijn.

Dochter of schoondochter beslist

De meeste stellen kiezen ervoor de bevalling thuis of in het ziekenhuis samen te doen. Maar veel oma's en soms ook opa's zijn er toevallig of juist gewenst deelgenoot van. Iedere vrouw is baas over haar eigen bevalling. Al is het uw grote wens bij de geboorte van aanwezig te zijn, uw dochter of schoondochter beslist.
Hebt u maar het geringste vermoeden dat u 'te veel' bent, ga een blokje om of lekker naar huis. De verloskundige kan ook publiek bij de bevalling naar huis sturen. Dat kan vaak komen doordat het in huis simpelweg te druk is.

U moet komen om op te passen

Veel opa's en oma's zijn bij de bevalling van hun tweede of derde kleinkind, simpelweg omdat ze gevraagd wordt om op de oudste kinderen te passen. De bevalling van een tweede kind verloopt meestal wat vlotter dan de eerste. U hoeft dus minder geduld te hebben bij zo'n tweede bevalling. Maak dus haast als dat tweede telefoontje komt.

Oma's en opa vertellen

Twee oma's en een opa vertellen over wat ze hebben meegemaakt bij hun bevalling.
Wil: "Mijn dochter Annelies moet helemaal niets hebben van dokters en pijn. Toen de bevalling eraan kwam, werd ze toch wel zenuwachtig. Toen vroeg ze: 'Je mag erover nadenken, maar zou je het erg vinden om erbij te zijn, als ik daarom vraag?' Natuurlijk wilde ik dat."
Rineke: "Ze hadden gebeld dat het ging gebeuren. Ik zou op mijn oudste kleinzoon passen. Aangekomen keek ik even om de hoek van de slaapkamer. Mijn schoonzoon zie nog: "Je mag er wel bij blijven, hoor!" Maar mijn dochter riep tussen de weeën door dat ik beneden moest wachten. Daar lag hat boek 'Duik in je weeën'. Ik heb het even opengeslagen en bedacht me toen dat ik het eigenlijk helemaal niet wilde weten."
Jaap: "We zouden bij onze hoogzwangere dochter en haar vriend langs gaan, want het was Oudejaarsavond. De deur was open en de twee oudsten zaten beneden op de bank. Mijn vrouw ging naar boven en dat was precies op het moment dat het gebeurde. Toen ik polshoogte ging nemen, zat iedereen op het bed. Heel gezellig. Omdat mijn dochters en eerste kleinkinderen allemaal in het ziekenhuis waren geboren, had ik nog nooit een thuisbevalling meegemaakt. Nooit geweten dat dat zo relaxed en knus kon zijn.
Uw verhalen
Hebt u een verhaal voor een collega oma? Stuur die dan in! Stuur uw bevallingsverhaal »
« Vorige pagina  

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright