VoorOma.nl | Peuterspelletjes
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Kleinkinderen
Ik word oma worden
Omgaan met kleinkinderen
Ga naar de kinderspelletjes.
Ga naar 'Logeren'.
 
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar Tips en Trucs.
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.
 
 

Peuterspelletjes

Peuterspelletjes om samen met uw peuter-kleinkind te spelen. Handig voor als ze te logeren komen!

Winkeltje spelen

Oma Nel Tielen stuurde ons de volgende tip: "Ik zorgde er altijd voor dat er allerhande spulletjes waren om creatief mee aan de slag te gaan. Er was bijvoorbeeld een stevige kartonnen doos, oude catalogi van bijvoorbeeld Wehkamp met daar in aangeklede
modellen, een bosje saté stokjes, lijm en constructiekarton.
De kleinkinderen maakten van de doos een winkel met toonbank. uit de catalogi werden aangeklede modellen geknipt. Die werden dan op een satéstokje gelijmd. Een bolletje zelfhardende klei werd het voetstuk waar de satéstokjes met model ingestoken werden zodat ze bleven staan. Zo werd de winkel bevolkt met verkopers en winkelend publiek en speelden ze hele verhalen. Daar waren ze dan wel een paar dagen zoet mee."

Een tas vol verrassingen

Een peuter speelt het liefst dicht in de buurt van zijn (groot)ouders. Maar u hebt daar misschien niet altijd tijd voor. Zorg daarom voor een grote tas vol met wc-rolletjes, leege doosjes, eierdozen, dopjes (niet te klein!) en andere dingen. Terwijl u kookt, de boel opruimt of de was doet, is uw kleinkind een tijdje zoet met die spulletjes. Zo kunt u ongestoord verder met uw werk. En het spelen met de spulletjes stimuleert meteen ook de fijne motorische ontwikkeling van uw kleinkind.

Schatzoeken binnen

Kinderen vinden het leuk om dingen te zoeken. Zeker als u het extra spannend maakt met een spannend 'schatverhaal' erbij. Verstop in de woonkamer een schat die uw kleinkind kan gaan zoeken. Dat kan een tas (zie hierboven) of schoenendoos zijn met daarin allerlei leuke spulletjes, een klein cadeautje of iets lekkers.

Badplaatjes

Knip leuke plaatjes uit een tijdschrift, maar ook cijfers, letters, enzovoort. Doe ieder plaatje in een boterhamzakje en plak dit goed dicht. Laat ze nu in bad drijven. Vraag uw kleinkind een bepaald plaatje te pakken. Zo leert uw kleinkind tijdens het badderen ook nog wat woordjes, cijfers en letters.

Bowlen

Laat uw kleinkind bowlen door een kleine bal tegen lege flessen of doosjes aan te laten rollen. Maak dit spelletje extra feestelijk door de flessen of doosjes eerst samen leuk te versieren. Dit spelletje is niet alleen leuk, het bevordert ook nog eens de oog-handcoördinatie.

Schatzoeken buiten

U hebt vast wel een hoekje in de tuin waar de kleinkinderen naar hartelust mogen spitten en graven. Verstop een klein cadeautje of iets lekkers of in de tuin. Teken een schatkaart die leidt naar de schat. Laat de kinderen de kaart eerst goed bestuderen. Waar zou de schat verstopt kunnen zijn? Daarna kunnen de kinderen ook zelf een schat verstoppen en een 'echte' schatkaart maken.
Uw peuterspelletjes
Hebt u een leuk spelletje om met anderen te delen, stuur deze dan in!
Stuur spelletje in »
« Vorige pagina  

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright