VoorOma.nl | Winterspelletjes
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Kleinkinderen
Ik word oma worden
Omgaan met kleinkinderen
Ga naar de kinderspelletjes.
Ga naar 'Logeren'.
 
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar Tips en Trucs.
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.
 
 

Winterspelletjes

Winterspelletjes om samen met uw kleinkinderen te spelen. Buiten in de sneeuw en frisse buitenlucht, of gezellig binnen bij de warme kachel.

Doelpunten scoren

In de sneeuw kunt u ook zónder voetbal doelpunten scoren. Een leuk spelletje om met meerdere kinderen te doen. U hebt alleen een blinde muur en sneeuwballen nodig. Wie scoort de meeste punten?
Teken met sneeuw (of een stukje stoepkrijt) een doel of een paar cirkels op een blinde muur. Om het extra moeilijk te maken kunt u grotere en kleinere cirkels tekenen. De kleinere leveren meer punten op. Spreek of hoe u de puntentelling doet. Maak een voorraadje sneeuwballen en probeer om beurten met een sneeuwbal een doel te raken. Tel na tien keer gooien de punten bij elkaar op. Wie heeft de meeste doelpunten gescoord?

Winkeltje spelen

Een klassieker die het áltijd goed doet: winkeltje spelen. Maak samen van lege dozen en verpakkingen de 'winkelinventaris' en kleur een heleboel papiergeld. Gebruik een kampeertafeltje als toonbank en zoek een bakje om het geld in te doen. Het spel kan beginnen, veel winkelplezier!

Handpoppetjes

Met handpoppetjes vervelen uw kleinkinderen zich nooit. Met alleen een pen hebben u en zij pret voor tien! Teken gezichtjes op uw vingers en op die van uw kleinkinderen. De poppetjes kunnen nu heerlijk met elkaar 'kletsen'.

Mikado maken en spelen

Het Mikado-spel komt uit China. Het spel is in de speelgoedwinkel te koop, maar het zelf maken is natuurlijk veel leuker. U hebt alleen maar gekleurde stiften en satéprikkers nodig.
Neem twintig satéprikkers. Teken gekleurde strepen op de stokjes. Maak van elke kleur een bepaald aantal stokjes volgens het volgende lijstje:
- geel, 10 stuks, waarde 1
- rood, 5 stuks, waarde 2
- blauw, 3 stuks, waarde 3
- groen, 2 stuks, waarde 5
Neem alle stokjes rechtop in één hand en laat ze op tafel vallen. Nu kan het spel beginnen. Probeer om beurten zoveel mogelijk punten te verzamelen door stokjes op te rapen. Elke kleur is een bepaald aantal punten waard. U mag uw handen of een stokje gebruiken om andere stokjes op te rapen. Maar pas op: als één of meer andere stokjes bewegen, is uw beurt voorbij! Dan gaat de beurt naar een volgende speler. Het spel is afgelopen als alle stokjes zijn opgepakt. Tel alle punten bij elkaar op en de winnaar is bekend.
Sneeuwengeltjes
Voor 'gekke' oma's! Trek de stoute schoenen aan en laat u achterover vallen in een vers pak sneeuw. Flink met de armen en benen schuiven en zieaan: u hebt uw eigen sneeuwengel gemaakt!
Uw spelletjes
Hebt u een nog een leuk spellejte om met de kleinkinderen te doen? Stuur die dan in!
Stuur tip winterspelletjes »
« Vorige pagina  

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright