VoorOma.nl
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Huidverzorging
Afslanken
Verstandig zonnen
Op vakantie
Natuurlijke remedies
 
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en Trucs
Koopjeshoek
 

Hooikoorts | Praktische tips

Hooikoorts is lastig, soms érg lastig. Voor wie er pas mee te maken heeft gekregen, heeft VoorOma een paar praktische tips. En voor wie er al langer mee te maken heeft, valt er misschien ook niet iets uit op te steken.

Ramen en deuren

Wilt u de ramen en deuren open hebben, open dan die waar geen wind op staat en gebruik horren met een zo fijn mogelijk gaas. Open ze 's morgens vroeg of na een regenbui, dan is er minder stuifmeel in de lucht. Hou de ramen van uw auto zo veel mogelijk dicht. Door het gewone ventilatiesysteem kunnen pollen makkelijk naar binnen komen. Gelukkig hebben de meeste nieuwe auto's een airco en goede pollenfilters. Informeer hier naar bij de aanschaf of het huren van een auto.

Uw ogen

Wrijf niet in uw ogen. Dit kan irritaties of ontstekingen tot gevolg hebben. Spoel of druppel uw ogen met lauw water of een verzachtende oogvloeistof die u bij de drogist kunt krijgen. Zorg dat u altijd een klein spuitflesje met water of vloeistof op zak hebt, evenals papieren zakdoekjes. U kunt zo'n zakdoekje drenken in koud water en als compres gebruiken.
Voorkom stuifmeel in uw ogen door een goed sluitende zonnebril te dragen of desnoods een bril met 'nep'glas. U kunt ook wat vette crème aanbrengen rond de ogen, neusgaten en mond: het microscopisch fijne stuifmeel zal hier in blijven 'plakken' in plaats van in uw ogen, neus of mond terecht te komen.

Kleding en haren

Pollen hechten zich makkelijk aan vooral vochtige stoffen. Droog uw was daarom liever niet buiten. Hebt u gesport, gooi uw sportkleding dan na het sporten zo snel mogelijk in de wasmachine. Ook in haren hechten de pollen zich makkelijk, vooral omdat uw haar toch altijd enigszins statisch is: in ieder geval statisch genoeg voor het microscopisch fijne stuifmeel. Was en borstel uw haar regelmatig. Vooral voor het slapen gaan om te voorkomen dat u de pollen op uw kussen verspreidt.

Scherpe stoffen

Verschillende stoffen en geuren hebben op zich niets met pollen te maken, maar doen uw hooikoortsklachten als extra vervelend ervaren. U moet hierbij denken aan schoonmaakstoffen als chloor en ammoniak, aan parfum en haarlak, tabaksrook, uitlaatgassen en verf. Ook huisstofmijt kan tot extra irritatie leiden: u kunt dit voorkomen door zoveel mogelijk gladde vloeren, regelmatiger stof afnemen (bij voorkeur vochtig of met statisch doekje zodat u het stof niet juist doet opdwarrelen) en stofzuigen met een stofzuiger met een speciaal pollenfilter. Deze komen steeds meer op de markt, informeer hiernaar bij uw winkelier.

Vakantietips

Hou rekening met uw hooikoorts als u uw vakantiebestemming uitzoekt. VoorOma geeft u een paar punten om rekening mee te houden. Vakantietips »

Tuintips

Richt uw tuin zo in dat u zo min mogelijk last hebt van hooikoorts.
Tuintips »

Voedingstips

Voorkom extra irritatie met deze eenvoudige
voedingstips »
Uw tips
Stuur ook uw tips voor hooikoorts.
Stuur tips hooikoorts »
« Vorige pagina  

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright