VoorOma.nl
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Huidverzorging
Afslanken
Verstandig zonnen
Op vakantie
Natuurlijke remedies
 
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en Trucs
Koopjeshoek
 

Hooikoorts | Vakantietips

Hou rekening met uw hooikoorts als u uw vakantiebestemming uitzoekt. VoorOma geeft u een paar punten om rekening mee te houden.

Zoek een bestemming met van nature weinig pollen

Zoek een bestemming waar de concentratie aan pollen zo laag mogelijk is. Dit zijn gebieden met relatief weinig bomen, grassen en planten, of gebieden met schone droge lucht en veel wind. De kust en de bergen zijn de meest ideale vakantiebestemmingen.
De bossen en het platteland kunt u beter niet opzoeken. Pollen van bomen blijven lang en sterk geconcentreerd hangen en op het platteland komt gemiddeld vier keer zo veel stuifmeel voor dan bijvoorbeeld in de stad.

Ga zoveel mogelijk buiten de 'pollentijd'

U kunt ook rekening houden met de 'pollentijd'. Deze is voor iedere hooikoortspatiënt weer anders en helemaal afhankelijk van de soort pollen waarvoor men allergisch is en wanneer de betreffende bomen, grassen of planten die afgeven. Over het algemeen hebben hooikoortspatiënten tussen februari en september het meeste last, met een piek van mei tot en met juli.

Pollentijd in populaire vakantiebestemmingen

Frankrijk : over het algemeen valt de piektijd van april tot en met juli, aan de Zuidkust van begin april tot half juni.
Spanje : in Spanje komen pollen van maart (vroegbloeiers) tot ongeveer sepetember voor. Maar vanwege het droge klimaat is de concentratie over het algemeen niet zo hoog.
Portugal : Portugal heeft een voor hooikoortspatiënten niet al te gunstig klimaat. Het is er relatief vochtig en warm. Het pollenseizoen begint dan ook al in maart en loopt tot en met oktober. November en december zijn nagenoeg pollenvrij.
Duitsland : Duitsland heeft een nagenoeg zelfde pollenseizoen als ons land. In de Noordelijke kustgebieden duurt het pollenseizoen korter dan in het Westen en Zuiden.
Scandinavië : het pollenseizoen in Scnadinavië loopt van maart tot en met september. Hoe Noordelijker u komt, hoe gunstiger het klimaat. Vooral in de binnenlanden kunt u veel last ondervinden.
Groot-Brittanië : Groot-Brittanië heeft een relatief kort pollenseizoen: gemiddeld van begin juni tot eind juli. In het Zuiden begint het seizoen een half maandje eerder, in het Noorden een half maandje later. In Groot-Brittanië zult u met name last hebben van gras- en plantenpollen. Het minst hinder zult u ondervinden in de bergachtige gebieden van Schotland en Wales.
België : België kent eenzelfde pollenseizoen als Nederland. Ook hier zult u minder last ondervinden aan de kust dan in het binnenland. Met name in de Ardennen kunt u last ondervinden van pollen van bomen en grassen.
Voedingstips
Voorkom extra irritatie met deze eenvoudige
voedingstips »
Praktische tips
Voor iedereen met hooikoorts.
Praktische tips »

Tuintips

Richt uw tuin zo in dat u zo min mogelijk last hebt van hooikoorts.
Tuintips »
« Vorige pagina  

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright