Startpunt voor oma's op internet. Voor informatie, ontspanning en interactie. Met onderwerpen voor de actieve, trotse oma van nu.
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Huidverzorging
Ga naar de special over afslanken.
Ga naar de special over verstandig zonnen.
Ga naar de special over gezondheid op vakantie.
U bent bij de special over natuurlijke remedies.
 
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar 'Tips en Trucs'.
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.

 

Cholesterol

Een te hoog cholesterolgehalte van het bloed is een belangrijke oorzaak van hartkwalen, hartaanvallen en beroertes. Bij de meeste mensen wordt hoge cholesterol veroorzaakt door een voeding die rijk is aan verzadigde vetten, en door te weinig lichaamsbeweging. Aangepaste voeding en lichaamsbeweging volstaan vaak om uw cholesterol op een gezond peil te brengen.

Beweeg :

Regelmatige beweging is onmisbaar om uw cholesterol te beperken en te reduceren. Vijf dagen per week minstens een halfuur per dag bewegen volstaat.

Eet vezels om uw cholesterol te verlagen :

Voeding die rijk is aan vezels helpt de overtollige cholesterol in uw ingewanden opslorpen en uit het lichaam verwijderen. Havermout, haverzemelen en gerst zijn ideaal om uw cholesterol te verlagen. Eet er dagelijks minstens één portie van. Eet daarenboven elke dag verse groenten en fruit. Appels, bessen, sinaasappelen, perziken, bananen, broccoli, wortelen, groene bonen, maïs, pruimen en spinazie zitten vol goede vezels.

Eet knoflook :

Knoflook vermindert niet alleen de 'schadelijke' cholesterol, maar doet ook de 'goede' cholesterol stijgen (cholesterol hebt u namelijk toch ook wel nodig in uw lichaam.) Eén teentje per dag volstaat.

Vervang ongezonde vetten voor gezonde :

Door boter, kaas, vlees en sommige bakvetten en margarines krijgt u ongezonde, cholesterolverhogende vetten binnen. Dit is natuurlijk niet altijd helemaal te voorkomen. U kunt er wel iets tegenover stellen door zoveel mogelijk te koken met olijfolie, en door regelmatig vis en bijvoorbeeld walnoten te eten. Deze bevatten vetten die een tegenovergestelde werking hebben: zij maken uw aderen soepeler en verlagen de cholesterol.
Waarschuwing :
Als u langdurige of serieuze problemen ondervindt, mag u zich niet beperken tot zelfonderzoek en een eigen behandeling, maar moet u absoluut een arts raadplegen. Ook en vooral als u hierover twijfelt. Doe ook niet aan zelfbehandeling wanneer u al medisch wordt behandeld. Overschrijd nooit de voorgeschreven doses zonder een arts te raadplegen. Zoek hem ook op als symptomen niet verdwijnen. Gebruik geen etherische olie of kruidenmiddeltjes zonder advies van een arts.
« Vorige pagina 

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright