Startpunt voor oma's op internet. Voor informatie, ontspanning en interactie. Met onderwerpen voor de actieve, trotse oma van nu.
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Huidverzorging
Ga naar de special over afslanken.
Ga naar de special over verstandig zonnen.
Ga naar de special over gezondheid op vakantie.
U bent bij de special over natuurlijke remedies.
 
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar 'Tips en Trucs'.
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.

 

Natuurlijke remedies bij verkoudheid en griep

Een paar eenvoudige natuurlijke remedies kunnen u helpen griep en verkoudheid te voorkomen of de lasten verlichten.

Verhoog uw immuniteit :

Neem bijverkoudheid of griep tot tien dagen lang driemaal per dag een half theelepeltje echinaceaextract om uw weerstand te vergroten.

Veel drinken :

Drink bij verkoudheid en griep veel water, vruchtensappen en kruidenthee.

Warme thee en bouillon :

Als u af te rekenen hebt met een verkoudheid of griep, drink dan veel warme kruidenthee, groentebouillon en kippensoep. Warme drankjes maken uw luchtwegen vrij en vertragen de voortplantingscyclus van het virus.

Vlier tegen griep :

In Europa wordt Vlier traditioneel gebruikt tegen griep. Het bevat stoffen die het griepvirus ontwapenen en de voortplanting ervan voorkomen. Neem tegen griep driemaal daags een eetlepel vlierbessiroop.

Gemberthee :

Gemberthee helpt tegen keelpijn, verstopte neus en koude rillingen. Het Recept : 3 theelepeltjes geraspte gemberwortel, halve liter water, 2 eetlepels vers citroensap, 1 eetlepel honing. Laat gember en water 10 minuten sudderen in een afgedekte pot. Neem van het vuur, zeef en voeg citroensap en honing toe. Drink zoveel als u wilt.

Gorgelen bij keelpijn :

Een warme gorgeldrank van saliethee en zeezout verzacht de keelpijn en bevordert de genezing. Salie bevat samentrekkende bestanddelen die de pijn tijdelijk wegnemen en zeezout is licht antiseptisch. Het Recept : 250 ml kokend water, 2 theelepeltjes gedroogde salie, 1/2 theelepeltje zeezout. Giet het water over de salie, dek af en laat 10 minuten trekken. Zeef, voeg het zeezout toe en gorgel een paar keer per dag met de oplossing.
Keelpijn verhelpt u door vier keer per dag te gorgelen met zout water. Los één theelepel zeezout op in een glas warm water.

Recept 'superbouillon' :

Trek kippenbouillon in een ruime pan.
Voeg hieraan zes gepelde uien, een paar teentjes knoflook, een lepeltje honing, een stukje verse gember van ongeveer 2,5 cm en een snufje cayennepeper toe.
Bij hoesten
Ananas werkt slijmoplossend en maakt het ademen makkelijker.
Magere yoghurt helpt de bacteriën in uw keel te bestrijden.
Een vers perensapje verzacht de pijn van het hoesten.
  Verstopte neus :
Zet 's-nachts een schaaltje fijngesneden ui naast uw bed, dan krijgt u weer lucht.
Deze remedie helpt vooral ook bij kinderen.
Waarschuwing :
Als u langdurige of serieuze problemen ondervindt, mag u zich niet beperken tot zelfonderzoek en een eigen behandeling, maar moet u absoluut een arts raadplegen. Ook en vooral als u hierover twijfelt. Doe ook niet aan zelfbehandeling wanneer u al medisch wordt behandeld. Overschrijd nooit de voorgeschreven doses zonder een arts te raadplegen. Zoek hem ook op als symptomen niet verdwijnen. Gebruik geen etherische olie of kruidenmiddeltjes zonder advies van een arts.
« Vorige pagina 

 


Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright