VoorOma.nl | Laminaat schoonmaken
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en trucs
Huishoudtips
Vlekkengids
Schoonmaaktips
Verkoudheid en griep
 
Koopjeshoek
 
 

Laminaat schoonmaken

Uw laminaat schoonmaken gaat wellicht wat makkelijker met de schoonmaaktips en trucs die VoorOma her en der heeft verzameld.

Tips :

Laminaat schoonmaken zonder strepen doet u door een flinke scheut schoonmaakazijn aan het water toe te voegen en de vloer met een microvezeldoek te dweilen. Niet te nat en zorg voor een goede ventilatie van de kamer zodat het laminaat snel kan drogen. Doe een oplossing van water en schoonmaakazijn in een plantenspuit en spray daar stukje voor stukje mee in. Direct uitwrijven met een microvezeldoek.

U kunt speciale laminaatreinigers, laminaatdoekjes en laminaatsponsen kopen. Sommige schoonmaakmiddelen voorzien uw vloer van een beschermend en glanzend laagje waarbij kleine krasjes verdwijnen. De ervaringen hiermee variëren sterk: óf men is er enthousiast over óf juist ontevreden. Daarom: koop een klein flesje en probeer een stukje uit.

Sommigen voegen een scheutje (vaatwas)glansspoelmiddel aan het water toe. Maar hier wordt toch ook voor gewaarschuwd. Dit kan een 'vettig' laagje achterlaten waardoor u juist voetstappen en strepen gaat zien.

Een ouderwets werkzaam middel voor laminaat schoonmaken: snij een ui in vieren en voeg die (met schil en al) aan het water toe.

Hebt u na het laminaat schoonmaken last van voetafdrukken op uw laminaatvloer, dan hebt u te veel reiniger gebruikt wat een 'vettig' laagje achterlaat. Pas op met 'allesreinigers', deze zijn al snel vettig.

Pas bij laminaat schoonmaken ook op met ammonia, dit kan te agressief werken op uw toplaag. Dit geldt ook voor een stoomreiniger. Naast de plotselinge hoge temperatuur op de toplaag, komt er ongemerkt toch vocht tussen de naden.

Belangrijk :
De tips en trucs voor uw laminaat schoonmaken op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.
De beste middelen

Op Drogisterij.net vindt u een overzicht van middelen om uw laminaat schoon te maken en te herstellen. Overzichtelijk, betrouwbaar, makkelijk en snel in huis.

Bestel nu en ontvang uw middel snel aan huis.

Middelen voor laminaat schoonmaken »
Uw tips :
Stuur ook uw tips!
Email tips laminaat schoonmaken »

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright