VoorOma.nl | Zweetlucht uit kleding
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en trucs
Huishoudtips
Vlekkengids
Schoonmaaktips
Verkoudheid en griep
 
Koopjeshoek
 
 

Zweetlucht uit kleding verwijderen

Zweetlucht uit kleding verwijderen gaat wellicht wat makkelijker met de tips en trucs die VoorOma her en der heeft verzameld.

Schoonmaaktips :

Zweetlucht uit kleding verwijderen doet u door het kledingstuk eerst te laten weken in sodawater. Wel even het wasetiket en het water controleren op de juiste temperatuur. En let op: wol en zijde nooit met soda behandelen!

Zweetluchtjes worden veroorzaakt door melkzuurbacteriën die na het transpireren 'aan de slag gaan'. Het transpiratievocht wat uw poriën uitkomt is namelijk nog reukvrij. Het bestaat voor 99% uit water met wat zouten, zuren en vetten. Dit betekent dat u zweetlucht uit kleding kunt verwijderen door het zo snel mogelijke na het transpireren te spoelen en wassen, en het niet een tijdje in de wasmand laten liggen, want dan geeft u de 'stink-bacteriën' alle gelegenheid hun werk te doen. Bovendien bijten de zouten en zuren uit tot niet te verwijderen zweetvlekken.

Zweetlucht uit kleding verwijderen kan ook door het kledingstuk (keuken)azijn te weken leggen, en vervolgens te wassen.

Zweetlucht uit (alleen!) syntetische kleding verwijderen kan succesvol zijn door het kledingstuk een nachtje in water met een scheut ammoniak te weken en het daarna tw wassen met een wasmiddel waarin neutralin zit.

Belangrijk :
De tips en trucs voor zweetlucht uit kleding verwijderen op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.

Zweetvlekken verwijderen :

VoorOma heeft ook tips voor het verwijderen van zweetvlekken.
Zweetvlekken verwijderen »
De beste middelen

Op Drogisterij.net vindt u een overzicht van middelen om nare zweetluchtjes uit kleding te verwijderen. Overzichtelijk, betrouwbaar, makkelijk en snel in huis.

Bestel nu en ontvang uw middel snel aan huis.

Middelen tegen zweetluchtjes in kleding »
Uw tips :
Stuur ook uw tips!
Email tips zweetlucht uit kleding
verwijderen »

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright