VoorOma.nl | Afwastips
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en trucs
Huishoudtips
Vlekkengids
Schoonmaaktips
Verkoudheid en griep
Kampeertips
Wintersporttips
Koopjeshoek
 

 

Afwastips

Of u nu op de hand afwast of met behulp van een vaatwasser, VoorOma verzamelde de beste tips voor lastigste vaatwasklusjes en de schoonste vaat.

Schone afwasborstel :

Was uw afwasborstel om de dag in de vaatwasmachine mee om ook deze schoon te houden.

Teveel schuim in de afwasbak verwijderen :

Door met een beetje vloeibare zeep op een spons de bak uit te vegen, breken de schuimresten af en spoelt u de bak in een handomdraai weer schoon.

Naspoelen :

Voorkom dat er resten van het afwasmiddel achterblijven, die dan bij de volgende maaltijd opgenomen worden. Spoel bij de handafwas bestek en vaatwerk goed na met schoon water.
Ook uw gardes en beslagkommen moet u goed naspoelen: afwasmiddelen laten een vettig laagje achter waardoor u bijvoorbeeld eiwitten niet goed stijf kunt kloppen.

Bakblik en bakvormen :

Uw bakblik en bakvormen maakt u het best schoon als ze nog warm zijn. Aangebakken restjes kunt u verwijderen door het blik of de vorm in warm water te laten weken of er een natte doek overheen te leggen. Na enkele uren zijn de korstjes dan gemakkelijk te verwijderen.

Glaasje tandenborstels :

De witte aanslag in uw tandborstelglas kunt u wegkrijgen door een eetlepel zout in het glas te doen en dit vervolgens vol met heet water te schenken. Roeren totdat het zout oplost, even laten inweken en dan omspoelen.

Bespaar op uw afwasmiddel :

Bespaar op uw afwasmiddel. Verdun het met azijn. Doe de helft van de inhoud van een volle, nieuwe fles in een lege, oude fles en vul beide flessen aan met azijn. U kunt het verdunde afwasmiddel in dezelfde dosering gebruiken onverdunde.

Thermoskan :

Thermoskannen mogen bij het afwassen niet worden onder-gedompeld in water. Het water kan dan in de holle ruimte tussen het glas en de isolatie dringen, waardoor de isolerende werking van de thermoskan verloren gaat.
U krijgt de thermoskan van binnen weer schoon door 2 theelepels bakpoeder in de kan te doen en deze te vullen met warm water. Laat de kan nu 2 uur staan en spoel hem daarna met schoon water. De aanslag is nu verwijderd.
Bierglazen :
Voor een mooie schuimkraag op het bier wast u de bierglazen niet met een afwasmiddel en gebruikt u geen spoelglans. Heet water, eventueel met wat soda geeft een goed resultaat. Gebruikt u toch een vaatwasmiddel, spoel de glazen dan grondig na.
Schone vaatwasser :
De vaatwasser wordt weer prachtig schoon door er een bakje met witte azijn in te zetten en vervolgens een volledige cyclus te draaien.
Belangrijk :
De tips en trucs op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright