VoorOma.nl
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga terug naar het begin van Tips en Trucs.
Ga naar de Huishoudtips.
Ga naar de Vlekkengids.
Schoonmaaktips
Ga naar de tips tegen verkoudheid en griep.
Kampeertips
Wintersporttips
 
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.
 

 

Budgettips | De kinderwagen

Hét cadeau voor zonen en dochters die vader of moeder worden is de kinderwagen. Voor u het belooft, wees erop bedacht dat een gloednieuwe wandelwagen van een hip merk al gauw tussen de vier en zevenhonderd euro kost.

Checklijst voor kinderwagenkeuze :

Vaak is de kinderwagen een onderwerp van veel wikken en wegen. Want welke wagen gaat het worden? Een dure en hippe, of kiezen de aankomende ouders juist voor een goedkoper maar minder snel exemplaar? Soms heeft u er als medefinancier van de kar ook nog wat over te zeggen. Gaat u mee winkelen voor de wagen, neem dan deze handige checklist mee voor de kinderen.
Houden ze van wandelen?
Brengen ze uw kleinkind lopend naar de crèche?
Vinden ze het belangrijk hoe een kinderwagen eruit ziet?
Wonen ze op een bovenwoning?
Moet de wagen in de auto kunnen?
Als u alle vijf of vier vragen met 'ja' hebt beantwoord, dan is een kinderwagen uit het topsegment (van € 400 tot € 700) zeker aan uw zoon of dochter besteed. Maar brengen uw kinderen de baby straks met de auto naar de crèche, zijn het niet echt types voor een fikse boswandeling en kunnen ze de wagen zó in de gang parkeren, dan hoeft de wandelwagen helemaal niet duur te zijn.
Doorgewinterde fietsers kunnen ook overwegen om voor de eerste maanden een goedkope wagen met bak te kopen en voor later een gewone buggy met verstelbare leuning, die ook nog eens handig is mee te nemen op de fiets.

Bezuinig op de extra's :

Bezuinigen kan verder op alle extra's zoals bijbehorende regenhoezen, parasolletjes, dekentjes en voetenzakken. Die kunt u voor een fors aantal tientjes minder heel goed kopen van een ander merk of bij een babyvriendelijke winkel als de Hema.

Delen :

Het is ook mogelijk de wagen te 'delen'. Zo werden de zoon en dochter van Loes Koopman een jaar na elkaar vader en moeder. "Voor allebei hebben we een kinderwagen gekocht. Mijn dochter koos voor hetzelfde merk als mijn zoon. Zo kon ze de 'bak', die je toch maar zes maanden gebruikt, overnemen. Dat scheelde zo honderd euro."

Internet afstruinen :

Doe wat vooronderzoek en struin het internet af op zoek naar koopjes. Let daarbij speciaal op modellen die net 'uit' zijn. Vaak zit het verschil met het nieuwste van het nieuwste 'm alleen maar in een ander stofje.

Onderhandel!

En: Onderhandel over alles. Denk bijvoorbeeld aan een gratis Maxi Cosi bij het kopen van een complete kinderwagen.
Martine de Vente
Martine de Vente is freelance journaliste voor onder andere AvantGarde, Ouders van Nu en De Telegraaf.
Uw tips
Hebt u tips bij de aanschaf van een wandelwagen?
Stuur ze gerust in!
Tips kinderwagen kopen sturen »
« Vorige pagina  

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright