VoorOma.nl
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en trucs
Huishoudtips
Vlekkengids
Schoonmaaktips
Verkoudheid en griep
Kampeertips
Wintersporttips
Koopjeshoek
 

 

Kampeertips| Tips kamperen

Kampeertips van kampeerders voor kampeerders. Samengesteld naar aanleiding van uw vragen en uw vele tips voor een goede voorbereiding en zorgeloze kampeervakantie.

Geen vliegen binnen

Misschien kent u deze truc al. Zo niet, dan zult u 'm echt gaan waarderen. Hoe het werkt, daarover verschillen de meningen. Maar dàt het werkt is zeker. Hang een met water gevuld plastic zakje voor de ingang van de tent of uw caravan en er zal geheid geen vlieg meer langs naar binnen durven!

Tip kamperen met kleinkinderen

Tips voor het kamperen met de kleinkinderen: Maak thuis alvast een kleurrijk bord 'Oma's poffertjeskraam' (of 'pannenkoeken', 'patat', et cetera) en verras uw kleinkinderen op de camping met hun favoriete gerecht.
Neem een klein extra tentje mee, of ruim een hoekje in de caravan of voortent in: kinderen hebben af en toe behoefte aan een 'eigen stukje' ruimte; ook als ze kamperen.
Oma Wilma's kampeertip: "Vergeet niet speel- en kleurgoed mee te nemen en zoek alvast leuke dagtochtjes uit voor regenachtige dagen."

Checklijstjes kamperen

VoorOma heeft al uw kampeertips en opmerkingen verwerkt tot handige en uit te printen lijstjes:
Op weg »
Toilettas »
Op de camping »
Eten en drinken »

Handig met kamperen - Alles droog bewaren

Ideaal als u gaat kamperen zijn de zakjes met zip-sluiting. U kunt er van alles nagenoeg waterdicht in bewaren, zoals belangrijke papieren. Als u overvallen wordt door een tropische regenbui, is uw (rug)tas doorweekt maar belangrijke spullen nog droog!

Tips beladen en gewicht caravan

Denk niet te licht over het beladen en het gewicht van uw caravan.
Tips beladen en gewicht caravan »

Tips kampeermeubilair

Kampeermeubilair is in vele soorten en maten verkrijgbaar. En velen van u hebben er goede en slechte ervaringen mee, wat weer tips opleverde. Tips kampeermeubilair »

Anti-insecten-box

Voorkom overlast van opdringerige insecten en neem een aantal afschrik- en bestrijdingsmiddeltjes mee in een goed af te sluiten trommel.

Eten en drinken bij aankomst én bij thuiskomst

Denk aan uw eten en drinken voor de aankomst- én de thuiskomdag: de kans is aanwezig (tijdstip, zon- en feestdagen) dat winkels dan nét gesloten zijn!

Tips verbandtrommels

Vaak aangeschaft voorafgaand aan een vakantie, opgeborgen in een koffer of handschoenenkastje, en daarna jaren niet opengemaakt. Lees meer over de ideale samenstelling en het bijhouden van een goede verbandtrommel.
Verbandtrommels »

Tips bandenspanning

Te zachte banden veroorzaken een langere remweg, een slingerende caravan of zorgen voor een klapband. Controleer de bandenspanning dus regelmatig, ook die van de reserveband. En ook al ogen de banden van uw caravan nóg zo goed: vervang ze na maximaal 6 à 7 jaar.

Multomap

Bewaar alle informatie over uw caravan, de bediening daarvan en de verschillende apparaten, folders van bezienswaardigheden, et cetera in een multomap met insteekhoezen. Zo hebt u alles binnen handbereik en grijpt u nooit mis.
Wist u dat ...
.. kamperen vanaf het jaar 1960 ineens populair werd in ons land?
Handige luifel
Aan veel caravans zit aan de achterkant een extra strip. Hierdoor kunt u een oude luifel halen. Zet er een paar stangen onder en u hebt een overkapping voor uw wasgoed of fietsen.
Ingestuurd doorRia Koorman.
Uw kampeertip
Stuur ook uw tips voor kamperen.
Kampeertips »

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright