VoorOma.nl
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar de hoofdpagina van 'Tips en trucs'.
Ga naar de Huishoudtips.
Ga naar de Vlekkengids.
Schoonmaaktips
U bent bij de tips tegen verkoudheid en griep.
Kampeertips
Wintersporttips
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.

 

Tips tegen verkoudheid, griep, keelpijn en hoesten

Een paar eenvoudige natuurlijke middeltjes kunnen u helpen tegen of bij griep, verkoudheid, keelpijn en hoesten.

Immunitijd verhogen

Neem tegen of bij verkoudheid of griep tot tien dagen lang driemaal per dag een half theelepeltje echinacea-extract om uw weerstand te vergroten.

Veel drinken

Drink bij verkoudheid en griep veel water, vruchtensappen en kruidenthee.

Warme thee en bouillon

Als u af te rekenen hebt met een verkoudheid of griep, drink dan veel warme kruidenthee, groentebouillon en kippensoep. Warme drankjes maken uw luchtwegen vrij en vertragen de voortplantingscyclus van het virus.

Olie tegen verstopte holtes

Wrijf gewone (sla/olijf/zonnebloem)-olie op het voorhoofd, bijholten, keel, borst en op de rug en na een kwartiertje slaapt u rustig in en hebt u de holtes in uw hoofd open.

Vlier tegen griep

In Europa wordt Vlier traditioneel gebruikt tegen griep. Het bevat stoffen die het griepvirus ontwapenen en de voortplanting ervan voorkomen. Neem tegen griep driemaal daags een eetlepel vlierbessiroop.

Appels

An apple a day keeps the doctor away! - 'Iedere dag een appel houdt de dokter weg!' -, zo luidt een aloud gezegde. En niet voor niets, want appels zijn supergezond. Appels »

Gemberthee

Gemberthee helpt tegen keelpijn, verstopte neus en koude rillingen. Het Recept : 3 theelepeltjes geraspte gemberwortel, halve liter water, 2 eetlepels vers citroensap, 1 eetlepel honing. Laat gember en water 10 minuten sudderen in een afgedekte pot. Neem van het vuur, zeef en voeg citroensap en honing toe. Drink zoveel als u wilt.

Gorgelen bij keelpijn

Een warme gorgeldrank van saliethee en zeezout verzacht de keelpijn en bevordert de genezing. Salie bevat samentrekkende bestanddelen die de pijn tijdelijk wegnemen en zeezout is licht antiseptisch. Het Recept : 250 ml kokend water, 2 theelepeltjes gedroogde salie, 1/2 theelepeltje zeezout. Giet het water over de salie, dek af en laat 10 minuten trekken. Zeef, voeg het zeezout toe en gorgel een paar keer per dag met de oplossing.

Superbouillon

Trek kippenbouillon in een ruime pan. Voeg hieraan zes gepelde uien, een paar teentjes knoflook, een lepeltje honing, een stukje verse gember van ongeveer 2,5 cm en een snufje cayennepeper toe.

Tegen hoesten

Ananas werkt slijmoplossend en maakt het ademen makkelijker.
Magere yoghurt helpt de bacteriën in uw keel te bestrijden.
Een vers perensapje verzacht de pijn van het hoesten.

Tegen keelpijn

Keelpijn verhelpt u door vier keer per dag te gorgelen met zout water. Hiervoor lost u een theelepel zeezout op in een glas warm water.
Waarschuwing
Als u langdurige of serieuze problemen ondervindt, mag u zich niet beperken tot zelfonderzoek en een eigen behandeling, maar moet u absoluut een arts raadplegen. Ook en vooral als u hierover twijfelt. Doe ook niet aan zelfbehandeling wanneer u al medisch wordt behandeld. Overschrijd nooit de voorgeschreven doses zonder een arts te raadplegen. Zoek hem ook op als symptomen niet verdwijnen. Gebruik geen etherische olie of kruidenmiddeltjes zonder advies van een arts.
« Vorige pagina 

 


Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright