VoorOma's beste tips voor vlekken verwijderen.


Vlekken verwijderen - De beste tips

Lastige vlekken verwijderen gaat een stuk beter als je gebruik maakt van één van de tips in VoorOma's vlekkengids.

We hebben een heleboel tips voor je verzameld, voor het verwijderen van vele soorten vlekken.Heb je nog genoeg wasmiddel in huis?

Je kunt maar beter niet misgrijpen. VoorOma maakt je het makkelijk. Bestel eenvoudig en vertrouwd, en je hebt het morgen al in huis.

Basistips voor het verwijderen van vlekken

Als je eventjes verder naar onderen op deze pagina kijkt, zie je een alfabetisch overzicht van alle soorten vlekken waarvoor VoorOma je heel gericht tips geeft.

Maar, ongeacht de soort vlek, hou altijd de volgende tips aan:

- Belangrijk is om de vlek direct te behandelen, des te groter is dan de kans dat jij het van de vlek wint.

- Voorzichtig en lichtjes zoveel mogelijk van eventuele vlekveroorzakers wegschrapen. Niet wrijven, want dan maak je de vlek moeilijker te verwijderen. En als je een scherp voorwerp gebruikt zoals een mes of schaar, pas dan op dat je het oppervlak niet krast, of bijvoorbeeld door de stof heen snijdt.

- Heb je een vlek gemaakt op een kledingstuk, lees dan altijd goed de wasvoorschriften op het wasetiket in het kledingstuk.

- Maak je gebruik van een vlekkenmiddel, een inweekmiddel, of een wasmiddel - lees ook daarvan goed de voorschriften.

- Gebruik je keukenpapier om de vlek of restanten op te deppen, pas dan op dat er geen leuke prentjes in dat keukenpapier staan gedrukt. Dat staat gezellig op je aanrecht, maar als je keukenpapier nat wordt, dan wil de inkt er nogal eens uitlopen -- je vlek wordt dan alleen maar erger!

- Je leest hier op VoorOma een heleboel tips over vlekken verwijderen. Maar bedenk goed dat die zijn aangedragen door bezoekers die goede ervaringen hebben met deze manier van vlekverwijdering -- dat betekent echter niet automatisch dat die manier ook goed werkt op jouw vlek! Als het mogelijk is, probeer dan altijd eerst op een klein stukje van de vlek en kijk of dat goed uitpakt.

- Zijn de tips onduidelijk, wordt je niet wijs uit een waslabel, of twijfel je over hoe je het beste de vlek aanpakt? Raadpleeg dan altijd een professional. Bijvoorbeeld bij leer: er zijn zo veel soorten leer, en nog meer soorten vlekken--ga niet experimenteren of direct aan de slag met de eerste-de-beste tip die je leest. Je hebt niet alleen kans dat je de situatie erger maakt, maar ook dat je het leer onherstelbaar beschadigt.

- Gebruik altijd een schoonmaakmiddel dat specifiek voor de ondergrond is gemaakt. Bijvoorbeeld bij vlekken op laminaat gebruik je een speciaal daarvoor geproduceerd reinigingsmiddel.

VoorOma's vlekken ABC

Kies hieronder de vlek die je wilt verwijderen. Kilk op de link en je leest de beste tips .

Aardbeien »
Aalbessen »
Advocaat »
Aftersun »
Alcohol »
Bier »


‘Waar is de rest van de vlekkentips?!’

VoorOma verbouwt. Stap-voor-stap zetten we alle vlekkentips uit onze oude, vertrouwde vlekkengids over naar deze nieuwe pagina. Waarom? Omdat steeds meer bezoekers VoorOma bekijken via een tablet of mobiele telefoon. En met de nieuwe lay-out gaat je dat een stuk makkelijker af. Vandaar.

Maar je kunt alle vlekkentips nog steeds teruglezen op de oude pagina's, hoor. Klik op de link hieronder en je gaat daar naartoe.

Mis je nog steeds tips voor een specifieke vlek? Stuur ons dan een berichtje, misschien kunnen wij je dan alsnog op weg helpen. Heb jij tips voor een vlek die wij nog niet hebben opgenomen? Stuur het ons dan doe je jouw medebezoekers ongetwijfeld een grote dienst!

Vlekkengids »Deze middelen gebruik je om vlekken te verwijderen

VoorOma maakt je het makkelijk om lastige vlekken te lijf te gaan.


Jouw tip

Heb jij een goede tip over vlekken verwijderen? Stuur 'm dan in en help zo mee om deze vlekkenpagina nog beter te maken—wie weet hoe jouw tip anderen helpt.

Stuur jouw tip voor vlekken verwijderen »


De tips en trucs op VoorOma.nl voor het verwijderen van vlekken zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.