Aardbeivlek verwijderen - De beste tips

Vlekken aardbeien verwijderenAardbeien zijn heerlijk. Maar ze rollen snel van je beschuitje, boterham of gebakje... natuurlijk precies op je favoriete kledingstuk. Je hoopt nog dat het meevalt, maar geheid dat je een vlek ziet. Gelukkig, een aardbeivlek verwijderen hoeft niet lastig zijn. VoorOma weet raad met vlekkentips die je het makkelijk maken om aardbeivlekken snel te verwijderen.


Heb je nog genoeg wasmiddel in huis?

Je kunt maar beter niet misgrijpen. VoorOma maakt je het makkelijk. Bestel eenvoudig en vertrouwd, en je hebt het morgen al in huis.


Een aardbeivlek verwijderen — zo doe je dat

Belangrijk is om de vlek direct te behandelen, des te groter is dan de kans dat jij het van de vlek wint.

Verwijder eerst eventuele restjes aardbei. Niet wrijven, want dan maak je de vlek moeilijker te verwijderen.

Probeer vervolgens een van de onderstaande tips die bezoekers hebben ingezonden.Tips van bezoekers

- Behandel de vlek eerst met een lauwwarm, neutraal sopje. Daarna eventueel deppen met water en ammonia.

- Giet kokend water over de vlek tot die is weggespoeld. Maar pas op met tere weefsels!

- Bij tere weefsels gebruik je beter een beetje zuivere alcohol.

- Dep de vlek met citroensap totdat deze nagenoeg is verdwenen. Was het kledingstuk daarna volgens de wasvoorschriften.

- Smeer de vlek in met scheerzeep of scheerschuim. Laat dit even intrekken en was het kledingstuk daarna volgens de wasvoorschriften.

- Los 1 deel citroenzuur op in 9 delen water en week het kledingstuk er een kwartiertje in. Daarna wassen volgens de wasvoorschriften.

- Wrijf de vlek in met een Sunlight zeepblokje. Voeg een beetje keukenzout toe en dan even flink wrijven (bij een wit kledingstuk gebruik je beter soda of bakingsoda in plaats van zout). Hierna met een nat doekje het schuim voorzichtig wegwrijven en verder droog deppen met een schone doek. Eventueel de vlek met wat een vlekkenspray inspuiten of er wat vloeibaar wasmiddel op gieten, en dan het kledingstuk wassen volgens de voorschriften op het wasetiket.

- Oude, ingetrokken en opgedroogde aardbeivlekken kneden met glycerine. Naspoelen in koud water en daarna gewoon wassen.

- Smeer niet direct in met zeep of soda vanwege de kans op onuitwisbare rood-blauwe vlekken. Dep de vlek beter direct met koud water en druppel er citroensap op. Daarna wassen volgens etiket in kledingstuk.

- Zet een nachtje in de melk. Hierna een papje maken van waspoeder met water en wrijf hiermee de vlek in. Was daarna zoals gewoonlijk.

Deze middelen gebruik je

VoorOma maakt je het makkelijk om lastige vlekken te lijf te gaan.


Jouw tip

Heb jij een goede tip over aardbeivlek verwijderen? Stuur 'm dan in en help zo mee om deze vlekkenpagina nog beter te maken—wie weet hoe jouw tip anderen helpt.

Email hier jouw tip voor aardbeivlek verwijderen »