Alcohol vlekken verwijderen - De beste tips

Alcohol vlekken verwijderenNet lekker genoten van een glaasje, en dan, ojee een vlek. VoorOma heeft her en der tips en trucs voor u verzameld voor het verwijderen van de alcoholvlekken.


Heb je nog genoeg wasmiddel in huis?

Je kunt maar beter niet misgrijpen. VoorOma maakt je het makkelijk. Bestel eenvoudig en vertrouwd, en je hebt het morgen al in huis.


Een alcoholvlek verwijderen — zo doe je dat

Belangrijk is om de vlek direct te behandelen, des te groter is dan de kans dat jij het van de vlek wint.

Begin altijd eerst te deppen met een stuk keukenpapier of een schone doek. Let overigens bij het keukenpapier erop dat er geen leuke, gekleurde afbeeldinkjes op staan afgedrukt--de inkt daarvan wil nog wel eens afgeven, gek genoeg. Je maakt de vlek dan alleen nog maar erger.

Probeer vervolgens een van de onderstaande tips die bezoekers hebben ingezonden.Tips van bezoekers voor alcohol vlekken verwijderen

- Pas op met alkalische producten zoals sommige handzepen of ammonia. Die kunnen namelijk reageren met bestanddelen in de alcoholvlek, waardoor de vlek juist onuitwisbare wordt (zo zal je een rodewijnvlek tot een onuitwisbare blauwe vlek omtoveren... niet handig).

- Deppen met koud water. Goed naspoelen en wassen.

- Insmeren met glycerine en een uurtje laten intrekken. Vervolgens goed wassen in de machine.

- Deppen met kleurloze alcohol. Goed naspoelen en wassen

- Een alcoholvlek op een houten meubel verwijder je door een gelijke hoeveelheid alcohol te mengen met slaolie en op de vlek te smeren. Laat dit opdrogen en poets daarna tot de vlek weg is.

- Een alcoholvlek in kleding week je eerst ongeveer een half uurtje in koud water. Daarna behandel je de vlek met een geschikte vlekkenverwijderaar--welke dat is, hangt af van de stof waarvan je kledingstuk is gemaakt. Oxi Vanish is goed spul, maar lees goed te gebruiksaanwijzing.

- Gebruik bij een wit kledingstuk chloor of bleek en was het zo heet mogelijk (goed op het wasetiket kijken!)

- Gebruik bij gekleurde kledingstukken een goed, voor die stof geschikt wasmiddel. Lees het wasetiket en gebruiksaanwijzing op wasmiddel.Alcohol vlekken laminaat

Alcohol kan vervelende vlekken maken op een laminaatvloer. Wanneer je alcohol op laminaat morst, dep die dan zo snel mogelijk op, vooral bij de naden, op opbollingen en kromtrekken van je vloer te voorkomen. Gebruik dan zo snel mogelijk een lichtvochtige doek met een goede laminaatreiniger om de vlek te verwijderen. Ook nu weer: gebruik niet te veel vocht. Pas op met allerlei huismiddeltjes die eigenlijk te agressief zijn voor de beschermlaag van het laminaat, bijvoorbeeld terpentine. Kies een goed reinigings- en beschermmiddel, speciaal voor laminaat: die moet je eigenlijk standaard in huis hebben.


Meer tips bij alcoholvlekken

Naast de bovenstaande algemene vlekkentips bij alcohol, heeft VoorOma.nl voor een aantal specifieke alcoholsoorten meer gerichte tips om vlekken te verwijderen.

Biervlekken verwijderen»

Deze middelen gebruik je

VoorOma maakt je het makkelijk om lastige vlekken te lijf te gaan.


Jouw tip

Heb jij een goede tip om alcoholvlekken te verwijderen? Stuur 'm dan in en help zo mee om deze vlekkenpagina nog beter te maken—wie weet hoe jouw tip anderen helpt.

Email hier jouw tip voor alcohol vlekken verwijderen »


De tips en trucs op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.