Biervlekken verwijderen - De beste tips

Biervlekken verwijderenLekker met de zomerdag: een glaasje bier. VoorOma heeft her en der tips en trucs voor u verzameld voor het verwijderen van eventuele vlekken.


Heb je nog genoeg wasmiddel in huis?

Je kunt maar beter niet misgrijpen. VoorOma maakt je het makkelijk. Bestel eenvoudig en vertrouwd, en je hebt het morgen al in huis.


Een biervlek verwijderen — zo doe je dat

Belangrijk is om de vlek direct te behandelen, des te groter is dan de kans dat jij het van de vlek wint.

Begin altijd eerst te deppen met een stuk keukenpapier of een schone doek. Als je gemorst bier direct opdept, ontstaat er zelden een vlek

Let bij keukenpapier op dat er geen voorgedrukte afbeeldinkjes op staan--de inkt wil namelijk nog wel eens afgeven. Zal je net zien: heb je geen biervlek maar wel een nare inktvlek (hebben we overigens ook tips voor, maar toch...)

Toch een vlek? Probeer dan een van de onderstaande tips die bezoekers hebben ingezonden.Tips van bezoekers voor biervlekken verwijderen

- Is de biervlek nog vers, dan verdwijnt deze meestal gewoon door de stof even te spoelen. Vlekken van pils of witbier verwijder je dan met wat lauw water. Vlekken van donker bier verwijder je door deze eerst een poosje in water te weken (zet een tijdje in een emmer, bijvoorbeeld) en dan uit te spoelen of gewoon te wassen volgens het wasvoorschrift. De donkere kleur wordt veroorzaakt door suikers en deze lossen op in het water.

- Zonodig de vlek eerst met een beetje fijnwasmiddel of vloeibaar fijnwasmiddel inwrijven of deppen en dan uitspoelen.

- Dit 'voordeppen' kun je ook doen met een mengsel van één eetlepel fijnwasmiddel, één eetlepel blanke azijn, en een halve liter water.

- Oude biervlekken lossen veelal op wanneer je de stof volgens de wasvoorschriften wast.

- Eventueel vooraf met een mengsel van alcohol en water deppen of met warme, verdunde azijn inwrijven.

- Je kunt biervlekken ook eerst met wat glycerine insmeren, en dan de stof wassen volgens wasetiket.

- Wol nooit inwrijven, maar altijd voorzichtig deppen.

- Biervlekken op behang (hoe krijg je dat daar in vredesnaam?) wrijf je weg met een korst oud witbrood

- Een biervlek op bekleding dep je eerst zo veel mogelijk uit de bekleding met een schone doek of keukenpapier. Meng daarna een eetlepel afeasmiddel met twee kopjes koud water en dep dat op de vlek. Even laten intrekken en daarna schoondeppen.

- Je kunt de vorige tip ook doen met een megsel van eenderde witte azijn en tweederde alcohol.Bierlucht uit bekleding verwijderen

Is er bier op bijvoorbeeld je bank gemorst en levert dat later een vieze bierlucht op? Dat pak je op deze manier aan met tips van onze bezoekers:

- Spuit er Febreze op.

- Bierlucht uit bekleding verwijderen doe je door er een nachtlang koffiepads (ik heb Senseo pads gebruikt) op de plek te leggen. Zorg dat ze goed stevig op de stankplek worden gedrukt; zet er iets zwaars op. De volgende ochtend was alle vieze lucht in de pads getrokken!

- Strooi bakingsoda over de bekleding. Mag best rijkelijk zijn. Zachtjes inborstelen en een dag of nacht laten liggen. Daarna met de stofzuiger wegzuigen. De bierlucht zal zeker uit de bekleding verdwijnen.

- Om luchtjes uit mijn bank te verwijderen gebruik ik altijd een stoomapparaat. Werkt elke keer weer prima. Soms moet je het wel meerdere keren herhalen, maar uiteindelijk krijg je alle vervelende luchtjes uit de bekleding (en ook uit de losse kussentjes). Het is een investering, zo'n stoomreiniger, maar je gebruikt zo'n ding voor allerlei schoonmaakklussen; ik zou niet meer zonder willen.

- Ik gebruik een vlekkenverwijderaar met enzymen erin; die vreten als het ware de nare luchtje op. Ik heb er al verschillende gebruikt, maar die van Biotex bevalt mij het allerbeste.


Deze middelen gebruik je

VoorOma maakt je het makkelijk om lastige vlekken te lijf te gaan.


Jouw tip

Heb jij een goede tip om biervlekken te verwijderen? Stuur 'm dan in en help zo mee om deze vlekkenpagina nog beter te maken—wie weet hoe jouw tip anderen helpt.

Email hier jouw tip voor biervlekken verwijderen »


De tips en trucs op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.