VoorOma.nl
Ga naar de hoofdpagina van VoorOma.nl
Ga naar 'Lekker lezen'.
Ga naar 'Reizen en uitgaan'.
Kleinkinderen
Ga naar 'Hobbyhoek'.
Ga naar de hoofdpagina van 'Tips en trucs'.
Ga naar de Huishoudtips.
Ga terug naar het begin van de Vlekkengids.
Schoonmaaktips
Ga naar de tips tegen verkoudheid en griep.
Kampeertips
 
Ga naar VoorOma's koopjeshoek.
 
 

Koffievlekken

Koffievlekken verwijderen. VoorOma heeft her en der tips en trucs voor u verzameld voor het verwijderen van deze vlekken.

Vlekken koffie verwijderen :

Handel zo snel mogelijk. Ook bij vlekken op een glad oppervlak. Neem deze weg met een vochtige doek. Laat u de koffie opdrogen, dan wordt het verwijderen al gauw lastig, zeker omdat veel oppervlakten toch niet zo glad zijn als zij in eerste instantie lijken en vaak toch enigszins poreus zijn.
Vlekken van koffie met melk spoelt u in koud water uit. Daarna eventueel indeppen met huishoudzeep (zeep van Dove werkt erg goed) en vervolgens wassen volgens de wasvoorschriften.
Vlekken van koffie zonder melk behandelt u met een sopje van handwarm water.
Voor oudere koffievlekken gebruikt u een sopje van handwarm water waaraan u een snufje zout toevoegt. Daarna doet u wat eigeel en glycerine op de vlek en laat dit een half uur staan. Spoel dit tot slot eerst met koud en daarna met handwarm water uit.
Bij gekleurde, wasbare stoffen helpt een melkbadje. Zodra de melk zuur geworden is, spoelt u de vlek met lauw water uit.
Koffievlekken op tapijt wrijft u in met zuivere glycerine. Dit breekt de bruine kleurstoffen af. Direct daarna veegt u de vlek na met water en ammonia. Probeer zo weinig mogelijk water te gebruiken.
Belangrijk :
De tips en trucs voor koffievlekken verwijderen op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.
Vlekkengids :
Zie nog 1001 tips voor het verwijderen van vlekken in VoorOma's Vlekkengids »

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright