VoorOma.nl | Zweetvlekken verwijderen
Hoofdpagina
Lekker lezen
Reizen en uitgaan
Kleinkinderen
Hobbyhoek
Tips en trucs
Huishoudtips
Vlekkengids
Schoonmaaktips
Verkoudheid en griep
 
Koopjeshoek
 
 

Zweetvlekken

Zweetvlekken verwijderen gaat wellicht wat makkelijker met de tips en trucs die VoorOma her en der heeft verzameld.

Vlekken zweet verwijderen

Zweetvlekken verwijderen is moeilijk: zweet tast niet alleen de kleurstoffen aan maar ook de stof zelf. Daarom is het zaak dat u bezwete kledingstukken zo snel mogelijk spoelt en niet nog een tijd laat liggen. De zweetvlekken en zweetlucht worden daardoor steeds moeilijker te verwijderen.
Zweetvlekken verwijderen kunt u proberen door ze te betten met water en blanke azijn. Daarna het kledingstuk wassen volgens de wasvoorschriften. In plaats van water en blanke azijn kunt u ook een oplossing van gelijke delen water en ammonia gebruiken.
Ongekleurde kookechte katoenen en linnen stoffen kookt u uit in een stevig sop en behandelt u na met verdund bleekwater (10%).
Zweetvlekken verwijderen uit gekleurde katoenen, linnen, wollen, zijden en synthetische stoffen doet u door ze te wassen in water met zout (5%) en vervolgens na te spoelen in een handwarm sopje.
Gele zweetvlekken onder de oksels verwijderen door het kledingstuk twee uur in schoonmaakazijn te laten weken. Daarna wassen volgens de voorschriften.
Gele zweetvlekken onder de oksels zijn vaak het gevolg van een reactie van de huid op geurstoffen in de deo. Gebruik een ongeparfumeerde deo.
Witte zweetvlekken onder de oksels zijn vaak het gevolg van het niet goed laten drogen van de deo voordat het kledingstuk werd aangetrokken. Over het algemeen laten deze zweetvlekken zich makkelijk in de was verwijderen.
Nare geur snel uit uw sportkleding.
Gebruik een enzymatische vlekkenverwijderaar: Enzymatische vlekkenverwijderaars kunnen helpen bij het afbreken van de eiwitten die zweetvlekken veroorzaken. Volg de instructies op de verpakking van het product en was het kledingstuk daarna zoals gewoonlijk.
Baking soda: Maak een pasta van baking soda (zuiveringszout) en water en breng dit aan op de zweetvlekken. Laat het mengsel enkele uren intrekken, borstel het dan af en was het kledingstuk zoals gewoonlijk.
Aspirine: Los enkele aspirinetabletten op in water om een pasta te maken. Breng de pasta aan op de zweetvlekken en laat het een paar uur intrekken. Spoel vervolgens het kledingstuk uit en was het zoals gebruikelijk.
Belangrijk
De tips en trucs voor zweetvlekken verwijderen op VoorOma.nl zijn aangedragen door derden. De makers van VoorOma.nl dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf.

Zweetlucht uit kleding verwijderen

VoorOma heeft ook tips voor het verwijderen van zweetlucht en deodorantvlekken uit kleding. Zweetlucht verwijderen »
Deovlekken verwijderen »
De beste middelen

Op Drogisterij.net vindt u een overzicht van middelen om nare zweetluchtjes te verwijderen. Overzichtelijk, betrouwbaar, makkelijk en snel in huis.

Bestel nu en ontvang uw middel snel aan huis.

Middelen tegen zweetluchtjes »

Tips

Stuur ook uw tips!
Email tips zweetvlekken verwijderen »

Hoofdpagina | Lekker lezen | Kleinkinderen | Hobbyhoek | Tips en Trucs | Koopjeshoek | Sitemap

Content en adverteren
| Vrijwaring | Privacybeleid | Copyright